Кризи и атентати връщат туристите у нас

03.07.2015

Кризата в Гърция и атентатите в Тунис станаха причина много туристи да се откажат от предварителните си планове и резервации и да обърнат поглед към българските летни курорти.

И докато хората от туристическия бранш в Гърция изчисляват загубите, причинени от отлива на туристи, прогонени от банковата криза и несигурността, то родните хотелиери доволно потриват ръце.

На море

По данни на британския вестник Телеграф хората, които резервират почивки в гръцки хотели, намаляват с близо 50 000 души на ден. Основната причина за това е банковата ваканция, която поражда страх у туристите, че няма за могат за използват дебитните и кредитните си карти и съответно да се разплащат.

Туристите са притеснени и от опасността от възникване на стачки и улични протести в разгара на дълговата криза и изпадането на Гърция във фалит.

Атентатът в Тунис накара мнозина френски туристи да преосмислят плановете си за почивка и да се огледат за алтернативи.

Българският министър на туризма Николина Ангелкова пристигна в Париж на двудневно посещение по случай откриването на туристическия панаир България – традиции и култура.

Именно на това изложение родните туроператори ще имат възможността да убедят посетителите, че България може да предложи уникално съчетание на морска ваканция и съхранена древна култура.

3.7
Общо 3 гласували
5 0
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати