Хотел от морски контейнери ще отвори врати в София

06.07.2015

Хотел от морски контейнери строят в София. Необичайната и иновативна идея за използването на обикновените контейнери по неконвенционален начин принадлежи на група български архитекти.

Контейнери

Всъщност морските контейнери са изключително подходящи за целта – те са икономични, функционални и доста здрави, защото са проектирани да издържат на тежки атмосферни условия по време на пътуванията с кораби.

Плановете се необикновеният хотел да бъде със 100 стаи, като това ще го направи и най-високата страда в Европа, строена от контейнери, информира НТВ.

Апартаментите, които този хотел ще предлага, ще бъдат двустайни или тристайни, като до тях ще имат свободен достъп дори и хората с увреждания.

Самата сграда ще бъде енергийно ефективна, като според архитектите сметката за ток ще бъде двойно по-ниска в сравнение с тази на обикновените сгради със същата площ.

Очаква се скоро да бъде построено и първото студентско общежитие от контейнери, като има планове за изграждане от морски контейнери на детски градини, домове за възрастни и др. социални заведения.

Сградите, изградени от контейнери, могат да издържат на трус от 9-та степен. Освен това те са доста по-безопасни и по отношение на възникване на пожари.

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати