ИДИЛ ще разрушават пирамидите в Египет и Сфинкса

09.07.2015

Терористите от групировката Ислямска държава в Ирак и Леванта (ИДИЛ), планират да унищожат пирамидите в Египет и Сфинкса, когато превземели Египет.

Опустошението на тези паметници на архитектурата и историята е поискано лично от лидера на терористичната групировка Абе Бакр ал Багдади, който е обявил, че всички паметници трябва да бъдат сринати със земята.

ИДИЛ ще разрушават пирамидите в Египет и Сфинкса

Абе Бакр ал Багдади е обявил разрушаването на най-известните туристически обекти в Египет за първостепенна религиозна задача, защото те са идоли и обекти на преклонение.

Заплахата на терористите беше взета насериозно от египетските сили за сигурност, които засилиха охраната около пирамидите и Сфинкса, особено след атентат, извършен в района.

Фанатиците от ИДИЛ не за първи път посягат на безценни исторически и културни паметници, обявени за част от съкровищницата на световното културно наследство.

От началото на годината досега те са унищожили уникални артефакти в музея в Мосул, древния асирийски град Нимруд и части от древното селище Хатра.

4
Общо 2 гласували
5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати