Гърци пропищяха от български пишман туристи

24.07.2015

Гръцките собственици на заведения в района на Комотини и Фенера буквално са пропищели от български туристи, които отскачат само за ден-два до Беломорието. Двете дестинации са предпочитани от мнозина нашенци, които наемат бунгала в района.

Паралия Катерини

Но през уикендите там пристигат роднини на почиващите, както и големи компании млади хора, които понякога скандализират с поведението си местните жители.

Всъщност комшиите недоволстват и по други причини. Тези пишман туристи се разполагат безплатно на плажа, където ползват на воля чадъри и шезлонги, но без да си поръчват нищо от околните заведения, които на практика поддържат плажната ивица.

Родните туристи мъкнат със себе си торби с храна и напитки, които конксумират. Завземат зелените тревни площи и дори не почистват след себе си. Те не просто се разполагат върху тях, но и опъват импровизирани биваци, опъват палатки и др.

Затова местните жители настояват да се наложи еднократна винетна такса в размер на поне 5 евро, което ще гарантира, че поне някакви средства ще влизат в гръцката хазна.

Гърците настояват властите да бъдат по-строги с туристите и да се погрижат да бъде спазвана забраната за безразборно къмпингуване в Гърция, с която се съобразяват всички освен българите.

3
Общо 2 гласували
5 0
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати