Най-предпочитаните от софиянци гръцки плажове

10.08.2015

Все повече жители на столицата предпочитат за уикенда да отскочат до някой от гръцките плажове, вместо да си късат нервите с пътуване по родните магистрали, за да се опънат под скъпата сянка на родното Черноморие. Освен това разстоянието от София до най-близкия гръцки плаж е около 315 км, докато до Бургас трябва за пропътуват 400 км.

Най-близките и съответно най-предпочитани от родните туристи гръцки плажове са тези в Орфано, Неа Перамос и Амолофи, които се намират съответно на 315, 330 и 332 км от София.

Аспровалта

Орфано е малко селце, което се намира непосредствено след Серес, в посока обратно на Солун. То изкушава туристите с плажна ивица с дължина цели 7 км, разположено е в подножието на планината Кушница, в Орфанския залив.

Мини курортът Неа Перамос се намира само на 18 км от Кавала, но за разлика от Орфано разполага с доста хотели, таверни и магазини. На разположение на летовниците има дъга пясъчна ивица, която има както свободна зона, така и условно платена, която може да използвате срещу консумация в някое от крайбрежните заведения.

Само на два километра от Неа Перамос се намира плажът Амолофи, който е един от най-плитките плажове в Гърция. Той е и горд носител на сертификата Син флаг, който се присъжда на екололично чисти плажни ивици.

Амолофи е предпочитан основно от семейства с деца, той разполага със заведения със закрити паркинги, както и паркинги на открито за онези, които възнамеряват за използват безплатната зона на плажа.

4.3
Общо гласували: 3
5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати