Столичното Ларго става най-големият музей на открито

17.08.2015

Столичното Ларго ще се превърне в уникален музей на открито, съобщават от пресцентъра на Столичната община. Дейностите по реконструкция и реставрация на Античния културно-комуникационен комплекс Сердика продължават дори и в най-големите августовски жеги.

Проектът за цялостна реконструкция на Ларгото в София се очаква да бъде напълно завършен в края на есента, когато откритите при строежа на столичното метро експонати ще бъдат консервирани и експонирани.

Ларгото

Музеят на открито ще даде възможност на жителите и гостите на столицата да се разхождат сред тях, по автентична улична настилка от Римската епоха.

Античният културно-комуникационен комплекс Сердика предвижда благоустрояването на площ от над 8000 квадратни метра, находяща се на площад Независимост и под булевард Мария Луиза.

В обособената зона освен експонати от античната епоха на столицата ще има обособени зони за отдих, пространства да провеждане на сценични дейности и изложби, артгалерии, книжарница и пунктове за информационно-туристическо обслужване на посетителите.

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати