Баба Вида става отново арена на средновековни битки

28.08.2015

Крепостта Баба Вида отново ще стане арена на оспорвани битки в рамките на поредното издание на Средновековния фестивал БъдинЪ, който ще се проведе на 29 и 30 август там.

Посетителите на историческата забележителност ще станат свидетели на възстановка на военни турнири и ръкопашен бой. Те ще могат да се запознаят с някои старинни обичаи и занаяти, както и да проследят възстановка на сватбен ритуал от Средновековието.

Крепостта Баба Вида

Пъстрият празник се организира от община Видин, с помощта на групата за исторически възстановки Първи италийски легион от Свищов, които са се нагърбили с нелеката задача да пресъздадат подбрани фрагменти от историята на легиона.

В рамките на Средновековния фестивал ще има и редица занимания за най-малките любители на историята, дошли да видят отблизо крепостта. Те ще могат да се включат в тренировки с дървени мечове или състезания за изработване на глинени съдове.

Фестивалът няма да оскъпи цената за билетите за крепостта Баба Вида и тя ще се запази непроменена, обещават организаторите.

4
Общо гласували: 1
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати