Пет места, на които никога няма да отидете

12.09.2015

Светът е пълен с райски кътчета, места с удивителни гледки и спиращи дъха панорами, които са мечтани дестинации за туристите. Но има и много места, обвити в тайнственост и мистерия, за които само сте чували, но никога не може да посетите.

Ето и петте най-любопитни и мистични места, които будят любопитството на пътешествениците, но никога няма да бъдат достъпни за тях:

Тайните архиви на Ватикана

Всички, които са чели книгата на Дан Браун Шифрът на Леонардо, най-вероятно са си задавали въпроса има ли наистина Ватикана библиотека с тайни архиви. Отговорът е Да. Там се съхраняват едни от най-ценните книги и ръкописи в човешката история, които вие няма да получите шанса да прочетете.

Ватикана

Белият клуб на джентълмена

Той се намира в Лондон, основан е през 1953 г. от италианеца Франческо Бианко. Можете да станете негов член само с препоръката на друг и подкрепата на поне още двама члена. Жени не се допускат, но се допускат всякакви странни залози от типа коя дъждовна капка ще се стече по-бързо.

Планинският метеорологичен бедствен център

Центърът е създаден в средата на XX век в щата Вирджиния и в него още се скрие американският президент и ограничена група от най-важните личности на САЩ в случай на бедствие, катаклизъм или война от световен мащаб. Очевидно вие не сте поканени.

Стая 39

Тя принадлежи на една от най-секретни организации на Северна Корея. Смята се, че от тази митична стая председателят на националната комисия по отбрана Ким Жонг Ил е организирал пране на пари, което е била и основната дейност на водената от него организация.

4
Общо 2 гласували
5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати