По половината от родните плажове са открити нарушения

02.10.2015

През изминалия летен сезон при половината от проверените плажове са регистрирани различни нарушения, съобщи регионалният министър Лиляна Павлова пред радио Фокус.

Плаж

Инспектирани са 48 ивици с договор за наем и 56, отдадени на концесия. Общо проверките за цялото лято по Черноморието са били 221.

Поради системни нарушения, от регионалното министерство ще предложат прекратяване на договорите с фирмите, стопанисващи Обзор-централен, Слънчев бряг-север, Несебър-юг и Ахтопол-север.

Сред най-честите нарушения са били недостатъчният брой спасители, липса на медицинско и здравно обслужване, липса на указателни табели и недостатъчна територия за свободна зона без таксата чадър и шезлонг.

Никакви нарушения не са регистрирани в двата плажа на Свети Влас, къмпинг Веселие и Козлука, Албена, Златни пясъци, Константин и Елена, Буните, офицерският и рибарският Робинзон и Лозенец-Караагач.

До момента са съставени актове за близо 1 милион лева. От концесия за летен сезон 2015 са събрани малко повече от 10 милиона, но се очаква с края на всички разплащания сумата да нарасне до 14 милиона.

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати