Фестивалът на независимото кино стартира с хитови заглавия

25.10.2015

Между 22 октомври и 1 ноември в София ще се провежда кино фестивалът So Independent, на който ще бъдат представени едни от най-хитовите филмови заглавия за годината.

So Independent

Цялата програма вече е качена на официалната страница на фестивала. Прожекциите ще са в Дом на киното, кино Люмиер и кино Одеон в столицата, а ние ви предлагаме 5 от заглавията, които си заслужава да гледате.

Кумико, търсачката на съкровища

Кандидатът за Оскар представя жена, която не познава границите на въображението. Героинята е завладяна от стар филм, смятайки, че той ѝ показва къде е заровен куфар, пълен с пари. Търсейки измисленото съкровище, тя преминава през различни приключения.

Малала

Документалната лента е посветена носителката на Нобеловата награда за мир – Малала Юзафзай. Въпреки че е била мишена на талибаните, тя публично защитава правата на жените от 15-годишна възраст. Почти умира, след като стрелят по нея, а нападението над момичето предизвиква бурен отзвук в цял свят.

Вещицата

Хорър историята е за семейство от Нова Англия, които през 1630 година заживяват в една от колониалните плантации. Тогава започват да се случват странни неща – животните подивяват, реколтата изсъхва, едно от децата мистериозно изчезва, а друго е обладано от зъл дух. Съмненията за вещество клонят към дъщерята в семейство, но тя отрича.

Бавен запад

Действието се развива в края на XIX век, а в главната роля е 16-годишният Джей Кавендаш. Той тръгва от Шотландия за Колорадо, за да срещне отново жената, в която е влюбен. Пътешествието му е пълно с конфликти и насилие, типични за една екшън лента.

Семейни реликви

Едно от българските предложения на филмовия фестивал разказва няколко отделни истории. Проследяват се 3 на пръв поглед напълно независими един от друг разкази, които разкриват връзките между членовете на едно семейство.

5
Общо 3 гласували
5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати