Топ 5 на опасните за живота туристически дестинации

04.01.2016

За едни хубавата ваканция означава мързелуване по цял ден на плажа, но за авантюристите сред туристите най-добрите дестинации са тези, които им предлагат висок адреналин и екстремни преживявания.

Скали Мохер

От OysterCom класираха 5-те най-опасни за живота места, където ваканцията ви ще е истинско приключение.

Плажът на Ню Смирна, Флорида, САЩ

Властите наричат този плаж столицата на акулите. Само на площ от 1 квадрат миля на плажа са регистрирани 250 атаки от акули, което е най-високата стойност в света. По-голямата част от нападенията не са фатални, но наистина могат да ви изплашат.

Half Dome, Национален парк Йосемити, САЩ

Това е най-опасният маршрут за планинско катерене в света. Не са малко смъртните случаи заради подхлъзвания и падания, защото катерачите не са се държали достатъчно здраво за металните въжета – единствените съоръжения, с които могат да вървят нагоре. Най-опасна е плочата на смъртта, където са загинали над 60 души.

Скалите на Мохер, Ирландия

Скалите на Мохер предлагат една от най-красивите гледки. Издигат се на 400 фута височина, но теренът е неравен и липсват безопасни пътища. Силният вятър и дъждовете допълнително повишават риска от инциденти, а случаите на паднали хора не са малко.

Вулканът Килауеа, Хавай

Един от трите атрактивни вулкана на Хаваите е Килауеа, но именно край него са намерили смъртта си най-много хора. Вулканът е активен и при изригванията му пред последните 10 години са загинали близо 40 човека.

Река Колорадо, САЩ

Река Колорадо

С 1450 мили дължина река Колорадо преминава през 5 от американските щати и дори през Големия каньон. Реката е любимо място за рафтинг, спускания и плуване, но след топенето за снеговете става опасна за живота, като само за миналата година са регистрирани 15 смъртни случая.

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати