Пищен Фестивал на лимона тече във Франция

14.02.2016

Пъстър и забавен фестивал протича във Франция. На 13-ти февруари в град Мантон (Ментон) започна Празник на лимона, който ще продължи до 2-ри март.

Пищен Фестивал на лимона тече във Франция

Почитането на цитрусите в този край е традиционно и всяка година се извършва с най-различни пищни и забележителни прояви, които карат хора от цял свят да се стекат именно тук.

Грандиозната програма на Фестивала на лимона включва изработване на гигантски статуи от портокали и лимони, шествия с маскирани малчугани, луди танци, музикални изпълнения и още много щуротии, които биха оставили без дъх малки и големи.

В хода на фестивала освен да се веселите, можете да опитате от различни вкусни специалитети с цитруси. Имате шанса също така да си закупите сладко от лимони или други интересни кулинарния изкушения.

Цитрусите са изключително почитани в този град. Местна легенда гласи, че когато Адам и Ева били били принудени да напуснат Рая, на тръгване успели да вземат със себе си лимон. Много време те не знаели къде да посеят неговите семки и обикаляли безцелно.

В крайна сметка открили Мантон и посадили лимони тук, защото им напомнял на техния Рай. Макар и тази легенда да звучи доста нескромно, градът в действителност е много красив. Неслучайно мнозина го наричат перлата на Франция.

4
Общо 2 гласували
5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати