Витоша предизвиква екстремни скиори и сноубордисти с Витоша X Lines 2016

10.03.2016

Тази събота Витоша предизвиква всички любители на екстремното каране на ски и сноуборд. Необработените терени на планината край столицата ще бъдат отворени за второто поредно екстремно фрийрайд състезание Витоша X Lines 2016.

Зимното предизвикателство се провежда с подкрепата на Столична община и е включено в спортния календар на София. Амбицията на организаторите му е да се превърне в дългогодишна традиция.

Фрийрад

Основните спускания със ски и сноуборд по необработен терен ще бъдат в района на Лале 2 и местност Резньовете. Теренът ще бъде разделен на няколко основни зони, които са съобразени с възрастта и уменията на участниците.

Родители, придружители и фенове на екстремните спортове ще могат да наблюдават спусканията от специално обособена за целта зона в близост до горната станция на Витошко лале.

В надпреварата може да се включат всички, които смятат, че разполагат с подготовката и уменията да се справят с необработените терени, като за целта е необходимо предварително да се регистрират.

За всички призьори ще има награди, а за най-малките ще има специално организирано детско състезание, чиято основна цел е да ги накара да се влюбят в планината и зимните спортове.

3.7
Общо 3 гласували
5 1
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати