Дивото къмпингуване остава поне за още едно лято

12.04.2016

Свободното разполагане на палатки, каравани, кемпери и др. по плажните ивици на морето или т.нар. диво къмпингуване, ще може да се практикува поне още едно лято по начина, по който е практикувано досега.

Палатка на морето

Това ще стане факт след окончателното отпадане на забраната за къмпингуване в зона А на морските плажове, което трябва да се гласува на второ четене с нова поправка в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие.

Още миналата седмица парламентът одобри предложението за отмяна на оспорваната забрана на първо четене, но бе добавена и нова точка, според която свободното къмпингуване са разрешава, но при условие че Законът за туризма даде точни правила как да се осъществява.

На този етап обаче това няма как да стане, защото правилата се изработват в Министерството на туризма и са на етап приемане на предложения, т.е. няма да бъдат изготвени поне до края на юни.

До окончателното приемане на правилата за къмпингуване свободното опъване на палатки на 100 метра от плажа и извън регламентираните за това места ще може да се практикува, както досега и според предвидените ограничения в други закони.

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати