Най-евтините места за плаж в Европа

03.05.2016

С наближаването на лятото все повече европейци, в т.ч. и българи стягат куфарите за мечтаната лятна почивка. И докато едни отдавна са резервирали своята ваканция в избран курорт, други все още проучват различни дестинации.

Лимасол Кипър

В помощ на втората група туристи е публикуваното на сайта Travel Money проучване на британските пощи за най-евтините европейски дестинации за лятна почивка.

Това е десетото годишно проучване на кралските пощи, които ежегодно изготвят класацията. Тя е основана на общата стойност на десет от най-типичните разходи, които туристите правят по време на почивка в 20 европейски морски курорта, които попадат във фокуса на британските пощи.

Авторите на класацията проучват разходите за чаша кафе, крем против изгаряне, антирепелент, три хранения дневно и дори бутилка вино на вечеря.

На база тези разходи в топ 10 на най-евтините европейски плажове място намират гръцкият остров Кефалония, който е изпреварен от курортите Пореч в Хърватия, остров Закинтос и Крит в Гърция, както и Коста бланка в Испания.

Най-евтината европейска дестинация е Лимасол в Кипър, която със съвсем малко изпреварва класираната на второ място Алгарве, Португалия. На трето място се нарежда родният курорт Слънчев Бряг, а топ пет се допълва от Коста дел Сол и Хихония в Испания.

3
Общо гласували: 1
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати