Скритите туристически перли на Европа

10.06.2016
Колмар

Освен известните и модерни туристически дестинации по света има много добре скрити кътчета, които не само успешно могат да съперничат на масово посещаваните атракции, а и дори да ги задминават със своята неподозирана красота и предлаганите там условия.

Всяка една от тези скрити туристически перли е способна да предостави на посетителите си перфектната почивка. Представяме ви пет от скритите туристически перли на Европа. Ако ги посетите, гарантирано ще се радвате на перфектна ваканция.

Чески Крумлов, Чехия

Чески Крумлов

Очарователният град Чески Крумлов (Чешки Крумлов) е скрит в Южна Бохемия. В населеното място цари завладяваща приказна атмосфера, породена от спокойните павирани улици, аромата на традиционните местни сладки, извитите мостове, старовремските къщи.

Тесните и криволичещи улички отвеждат туриста в истински исторически лабиринт. Посещението на Чески Крумлов може да се превърне в много вълнуващо приключение за Вас, особено ако посетите града през летните месеци.

Колмар, Франция

Колмар е разположен в района на Елзас във Франция. Градчето предлага уникална смесица от френски и немски архитектура, култура и дух. То е толкова шарено, все едно всяка уличка е направена, за да бъде снимана. Колмар може със сигурност да се нарича една от скритите туристически перли на Европа.

Халщат, Австрия

Халщат

Халщат е малко живописно градче в Австрия, което наскоро беше определено от ЮНЕСКО за обект на световното културно и природно наследство. Тази скрита в полите на Алпите перла е без съмнение едно от най-красивите населени места в Австрия. От едната страна, на Халщат са планините, а от другата - се намира кристално чисто езеро. Независимо дали ще изберете да посетите Халщат през лятото или зимата, вие със сигурност ще се влюбите в спокойния му чар.

Блед, Словения

Блед

Словенският град Блед е пълен с хубави малки кътчета, но неговата най-значима забележителност е известното езеро Блед, което е признато за едно от най-красивите езера в света.

Иллоккортоормиут, Гренландия

Мислите, че името е трудно да се каже? В действителност да се доберете до това забележително градче на източния край на Гренландия е почти толкова трудно, колкото и да произнесете името му. До градчето се стига само със самолет. Линията е една, веднъж седмично има полет от Исландия до брега на големия остров, а след това пътят продължава с хеликоптер. Всичко, което обаче видите по пътя, ще си заслужава всяка секунда от усилията ви.

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати