Най-уникалните фестивали, които предстоят през октомври

27.09.2016
Октоберфест

Ако търсите наистина запомнящо се забавление през идващия месец октомври, има 5 фестивала, които ще ви го осигурят. Всяка година те привличат милиони туристи.

Октоберфест, Мюнхен

Най-големият бирен фестивал в света всяка година посреща близо 6 милиона туристи. Миналата година туристите изпиха общо 5 милиона литра бира за около 7 дни.

Фестивал на балоните в Акбакърки, САЩ

Фестивал на балоните

Това е най-мащабният фестивал на балоните в света и се провежда с концерти, заря и възможност да се издигнете в небето с балон. Атракцията привлича тълпи от туристи всяка година.

Фестивал на маските, Филипини

20-дневният фестивал се провежда като почит към страданията на хората в миналото. Днес събитието е едно от най-пъстрините в света, на който посетителите задължително трябва да носят маска или да боядисат лицата си.

Фестивал за Хелоуин в Сейлъм, САЩ

Хелоуин

Най-пищният Хелоуин се провежда в град Сейлъм, където близо 400 годишната традиция се изпълнява в детайли, а стотици вещици, магьосници, призраци и гоблини завладяват градчето за една нощ.

Фестивалът във Виентян, Лаос

С този фестивал жителите на Лаос отбелязват края на постите. Те спускат множество лодки, изработени от листа на банан, по реката и организират състезания между тях.

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати