Замъкът на Дракула отваря врати за посетители на Хелоуин

20.10.2016
Замъкът Бран

За първи път от повече от половин век замъкът на граф Дракула ще отвори вратите си за посетители, нещо повече - те дори ще могат да пренощуват в него. Двама щастливци ще получат незабравимата възможност да пренощуват в замъка на румънски кръвопиец, което не се е случвало от 1948 г насам.

Гостите, които бъдат избрани за незабравимото приключение от американска туристическа компания, ще пренощуват в замъка в Бран, Трансилвания точно на 31 октомври - Хелоуин. Ще им бъде сервирана изискана вечеря, хубаво червено вино, а след това ще бъдат настанени в ковчези, облицовани в червено кадифе.

Замъкът е бил собственост на известния в Румъния, а и по цял свят граф Влад Цепеш, който обичал да набива на кол своите жертви. Именно той е вдъхновил историята, обезсмъртена от Брам Стокър.

За да спечелите нощувка в замъка на Дракула трябва да изпратите на сайта на компанията, организираща събитието, вампирско остроумие - думите, които бихте казали на истинския Дракула, ако го срещнете.

Замъкът Бран е сред най-посещаваните туристически забележителности в Румъния, като годишно повече от 630 000 туристи идват в северната ни съседка, за да видят родния дом на граф Дракула.

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати