Това са най-впечатляващите градски площади

22.10.2016
червения площад

Няколко градски площада по света ще ви оставят спомен за цял живот не само с колоритните си магазинчета и забележителности, а и с удивителната си архитектура.

Червеният площад, Москва

Намира се точно в центъра на Москва и една от най-популярните дестинации сред туристите. Тук може да видите неповторими архитектурни и исторически забележителности, които са истинско произведение на изкуството.

Пиаца дел Кампо, Сиена

Това е един от най-впечатляващите площади, запазил се от Средновековието. Тук може да се насладите на истински архитектурни чудеса.

Площад Свети Петър, Ватикана

ватикана

Един от най-големите площади с удивителни статуи, а точно в центъра се издига колосален обелиск, доставен от Египет в Рим по времето на Октавиан Август.

Таймс Скуеър, Ню Йорк

таймс скуеър

Най-забележителният площад, който както ще ви впечатли с многобройните си светлини от реклами, така и може да се окаже истински кошмар, понеже тълпите винаги са многобройни.

Главен търговски площад, Краков

Намира се в сърцето на Стария град и е сред най-старите площади, тъй като съществува още от XIII век.

Площад Сан Марко, Венеция

Площадът се намира в ниската част на града и е идеално място за всеки, който иска да опита типичната италианска кухня.

Староместки площад, Прага

прага

Мястото е истински рай за туристи, тъй като освен магазини и забележителности, може да откриете и местни бирарии, където да опитате от типичната чешка бира.

Гран Плас, Брюксел

Препоръчително е да посетите този площад през август, когато цъфтят бегониите и може да се насладите на природна картина от цветове.

Трафалгар, Лондон

Площадът е изключително популярна дестинация и тук може да видите статуя на Лорд Нелсън, победил Наполеон в битката при Трафалгар през 1805 година.

трафалгар

Плаза Майор, Мадрид

Едно от първите места, които туристите в Мадрид посещават. В центъра на това място се издига статуя на Филип III.

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати