Топ 5 на най-красивите Коледни базари в Европа

25.11.2016

С наближаването на Коледа духът на празника започва да витае във въздуха и да се усеща все по-осезаема. През последните години наред с традиционната коледна украса в София, Велико Търново, Бургас, Пловдив и на много други места в страната се организират Коледни базари.

Тези базари отдавна са неизменна част от зимния облик на големите европейски градове, а в някои от тях са като буквално извадени от коледна картичка. Вижте и петте най-красиви Коледни базари в Европа:

Кьолн, Германия

Коледен базар в Кьолн

Коледният базар в Кьолн е един от най-популярните в Европа. Ежегодно базарът, разположен пред Кьолнската катедрала, събира около 4 милиона посетители. На многобройните му сергии се предлагат всякакви коледни стоки, лакомства и др. А в средата на базара има сцена, на която има различни сценични изяви.

Виена, Австрия

Коледен базар във Виена

Традиционният старовиенски Коледен базар се провежда ежегодно на историческия площад пред Шотландското абатство. Там се продават висококачествени занаятчийски изделия, добили световна известност. Именно на площада се намира и най-голямата Коледна ясла в Австрия. Базарът се провежда от 1987 г. насам е замислен като антипод на универсалните Коледни пазари, които се организират на други места.

Базел, Швейцария

Коледен базар в Базел

Благодарение на Базелския коледен базар, който се организира на площад Барфюсер, Швейцария може да се похвали с най-дългата осветена коледна улица в Европа. Една до друга са подредени 180 коледни сергии, което прави Базелският коледен базар най-големият в страната. На сергиите може да се намери за всекиго по нещо - от дървени играчки, до украшения за елха и индийско ръкоделие.

Страсбург, Франция

Коледен базар в Страсбург

Най-старият Коледен базар във Франция е Страсбургският коледен базар. Типичните търговски будки се разполагат не само около Страсбургската катедрала, но и на много други места в града и предлагат вкусотии, греяно вино и много други неща.

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати