Класират родните плажове по видове туристически услуги

29.12.2016
БГ плажове

Плажовете у нас ще бъдат групирани и класифицирани съгласно видовете туристически услуги, които предлагат на почиващите, както и съобразно техните физико-географски дадености. Това се предвижда в новия Закон за устройство на Черноморското крайбрежие, приет по предложение на министъра на туризма в оставка Николина Ангелкова.

С новите промени се дава възможност на ресорния министър да извършва групиране на морските плажове по функционалност и характеристики.

Освен това размерът и концесионното плащане, както и цените на плажните принадлежности и предоставяните услуги ще бъдат обвързани с индивидуалните особености на съответния плаж, в зависимост от групата, в която попада.

Съгласно предложените промени плажовете ще бъдат разделени на 4 типа - плажове в урбанизирани територии, в ненаселени места, но в близост до туристически дестинации, в неурбанизирани територии, далеч от курорти и плажове с ограничено ползване.

В зависимост от населеното място, ще се определя и базова цена за ползване на чадър и шезлонг, която ще стартира от 2 лева и стига до 8 лева за националните курорти.

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати