София е най-евтината европейска градска туристическа дестинация

30.01.2017
Нощна София

София официално е най-евтината европейска градска туристическа дестинация. Столицата е класирана на първо място по достъпност за туристите сред 56 от най-популярните туристически градове.

При изготвянето на класацията са били взети предвид разходите за нощувка в евтин, но добър хостел, три хранения дневно, две пътувания с градски транспорт, входни билети за поне една забележителност, три евтини бири или някакво друго развлечение.

София безапелационно се е оказала най-изгодна за туристите с раница, като за всичко изброено до тук туристите трябва да заплатят едва 43.75 лв или 24.04 долара.

Само за сравнение - миналата година същият пакет забавления е струвал 44.72 лв. Което е изпратило София на четвърто място в класацията - като по-изгодни от нея са се оказали Киев, Букурещ и Краков.

Плътно след българската столица се нарежда Краков, а челната петица на най-евтините европейски градски туристически дестинации се допълва от Букурещ, Белград, Будапеща. В десетката попадат още Сараево, Киев, Чески Крумлов, Варшава и Загреб.

На обратния полюс за най-скъпа европейска туристическа градска дестинация е обявен Цюрих, където дневният минимален разход е 127.16 франка. Тия изпреварва по скъпотия градове като Рейкявик, Венеция, Берген и Осло.

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати