Скандално решение! Махат щандовете с книги от площад Славейков

17.02.2017
Площад Славейков
Снимка: Stanislav Georgiev

Централният площад Славейков е на път да остане без емблематичните си щандове с книги, тъй като според новия проект за реконструкция в централната част на София зоната трябва да се преобрази в място за разходка и събития.

Новината обяви главният архитект на София Здравко Здравков, който каза, че се разглеждат два варианта за бъдещето на сергиите. Те може да бъдат съкратени до минимум, за да се осигури повече свободно място на площада или да се разполагат само през уикендите.

Той добави и че идеята е площад Славейков да заприлича на площад Витоша, а щандовете с книги да са временни и да не се разполагат по средата на тротоара, както сега.

Според новия проект за реконструиране на централната част на София се предвижда полагането на еднаква пътна настилка по улица Граф Игнатиев, площад Гарибалди, площад Славейков и булевард Евлоги и Христо Георгиеви.

Предвижда се местото пред Столична библиотека да се превърне в сцена за различни културни събития.

Планира се търговците на книги да се преместят на друго място в столицата. Те искат да се намират в близост до жилищни сгради, но пък собственици на заведения на са съгласни, защото това ще ограничи пространството пред входовете им.

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати