Ето как хитрите британски туристи печелят от почивката си в Кипър

23.06.2017
Кипър

Туристи от Великобритания са намерили лесен начин да изкарват пари от Кипър. Те лъжат, че са се натровили с храната в хотела, в който са отседнали и искат космически обезщетения.

Хотелиерската индустрия в Кипър просто не знае как да се справи с британските туристи, заради които напоследък губи огромни суми и си спечелва лоша репутация.

Британските туристи, които отсядат в Кипър, са свикнали да лъжат, че са получили хранително натравяне, за да получат лесни пари. От днес Британските туристически агенти стартираха кампанията Спрете измамите с болести, която бе подкрепена от Кипърската хотелиерска асоциация.

От 2013 г. има повече от 500-процентово увеличаване на исковете за компенсация за разболяване по време на ваканции и в това определено има нещо гнило.

От години действителните равнища на болести в курортите са стабилни. Проблемът си остава само и единствено свързан с британските туристи.

Много от твърденията им са чисто преувеличени или тотално лъжливи. Според Кипърската хотелиерска асоциация проблемът се задълбочава от факта, че така хотелите получават лоша репутация, дори и когато не е имало причинена вреда.

Само в последните две години лъжите за хранително натравяне са стрували на хотелите в Кипър повече от 5 млн. евро. Сумата е изискана от лъжливите туристи от туристическите оператори, които на свой ред плащат по-малко на хотелите.

Това е реално престъпление, което се случва на територията на цял Кипър. Лошото е, че това го вършат само британските туристи и е време практиката да бъде преустановена.

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати