Туристи извикаха полиция заради безумната си сметка във Венеция

24.01.2018
Ресторанти във Венеция
Туристи извикаха полиция заради безумната си сметка във Венеция

Японски студенти извикаха полиция, след като получиха сметката си в ресторант във Венеция. Гафът им успя да разсмее пристрастените към пътуванията.

Азиатците може и да са студенти, но все пак успели да отделят пари за екскурзия в Италия. Те обаче останали крайно изненадани, когато получили сметката си в местен ресторант в близост до площада Сан Марко.

Името на заведението се пази в тайна. За четири пържоли, порция пържена риба и кана вода, последните от които по принцип е безплатно в Италия, студентите получили сметка от 1100 евро.

Потресени от тази несправедливост, туристите повикали полиция. И станали за смях – оказало се, че в менюто са посочени цените за 100 г, а в цената влиза и такса за топ обслужването, което получили.

Японците обаче не оставили нещата така. Случаят станал толкова известен, че самият кмет на града, Луиджи Бругнаро, лично пое случая. Той призна, че собственик на ресторанта е жена от Китай. Днес едва 1.1% от заведенията във Венеция са на местни живели, а това усложнява контрола.

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати