Международното туристическо изложение във Велико Търново

09.04.2010
Международното туристическо изложение във Велико Търново

От 14 до 17 април Велико Търново е домакин на провежданото за седми пореден път Международното туристическо изложение „Културен туризъм” 2010.

Основен организатор на събитието е Общинска агенция по туризъм „Царевград Търнов”. Инициативата е подкрепена от Община Велико Търново, Асоциация на българските туроператори и туристически агенции и Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация и Министерство на икономиката, енергетиката и туризма.

Три са направленията на изложението. Едното е Туристическо изложение, където участниците ще могат да представят възможностите си за развитие на културно – познавателни програми. Второто направление е Дискусионна програма, в която са включени презентации и обсъждания по актуални теми, свързани с развитието на културно-историческото наследство.

Третото направление е Фестивал на филми и е под мотото “На източния бряг на Европа”. В него ще бъдат представени филми, популяризиращи културното наследство.

По време на изложението ще бъде учредена „Асоциация на общини, селища и територии с културно-историческо наследство”. Инициативата е на община Велико Търново.

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати