Сиди Ифни

18.12.2011
Сиди Ифни

За любителите на испанската култура, примесена с екзотиката на слънчева Африка, градът Сиди Ифни е перфектната дестинация. Това е невероятно спокойно и доста малко курортно градче с няколко хотела, пристанище, пазар и много мили хора.

Разположено на върха на скален масив, на около 150 км. южно от град Агадир, Сиди Ифни е самобитно райско кътче в Мароко. Това е последната испанска колония в страната, а това личи и в градската архитектура. Повечето от сградите са в красивия андалуски стил и ар деко. Тук хората са извънредно гостоприемни и сърдечни, навярно като последица отново от испанското присъствие, което се оттегля едва през 1969 г.

Сиди Ифни, Мароко

В Сиди Ифни няма големи исторически или културни атракции, но това е перфектното място, където може да се отдадете на активна почивка, сред сребристиплажове, кристална вода и невероятно вкусна храна. Порциите тук са огромни и винаги прясно приготвени. Централният градски площад е кръстен Хасан ll, а на него са рапзоложени съдебната палата, сградата на Общинския съвет, кралския дворец и хотел ” Белвю”, който има прекрасна гледка към брега и е единствения в района с лиценз за алкохол.

Ако сте любители на спокойствието непременно трябва да минете през Плаж бланш или белия плаж, разположен на 20-30 километра южно от Сиди Ифни. Това е място с километрична бяла плажна ивица, която е далче от всякакъв градски шум. Тук дори и хората са рядкост.

Най-подходящото време за посещение на Сиди Ифни през годината е от февруари до ноември, когато времето не е толкова горещо.

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати