Седона

25.07.2011
Червените скали в Седона, Аризона

Седона е един уникален град, разположен на 120 км северно от Финикс в щата Аризона. Това градче, известно с червените си пясъчникови скали е разположено между Чвапаи и Верде Вели. Освен, че е изключително красив градът е оживен културен център с неповторима атмосфера.

Тук художниците са сформирали една от най-големите подобни общности в сфета, в резултат на което Седона разполага с над 100 художествени галерии, а и международните културни фестивали тук не липсват. Всяка година тук се провеждат Международният филмов фестивал Седона, Фестивалът на изкуствата, както и Седона джаз фестивала.

Този район е една обикната туристическа дестинация, защото тук гостите на града могат и да практикуват на воля любимите си спортове. Възможностите за вълнуващи приключения на открито са доста - планинско колоездене, туризъм и офроуд пътуване. Един доста мистичен ореол тегне на Седона.

Основан през 1902 г. градът се превръща в сборен пункт на много спиритисти, които вярват, че около червените скали тук има особена енергия, която се концентрира в определени точки, наречени вихри. Според последователите тази енергия може да се използва за лекуване на физически и психически болести. Тези балнеолечебни центрове се допълват и от няколкото луксозни курорти, за да превърнат града в една от най-предпочитаните дестинации за отдих от американците.

Седона

Нееднократно множество издания в страната са определяли тези земи и уникалните червеникави пясъчникови скали като най-красивото място в САЩ.

Друга интересна туристическа атракция в Седона е каньонът Бойнтън. Това място също е уникално по своя род, защото в скалните отвесни стени още могат да се видят скални пещери, служили за жилища на местните преди векове. На територията на националния парк „Коконино” пък могат да се видят интересни скални рисунки. В околността на града е запазен и интересният параклис Роуd, който е издълбан в скалите и откъдето се откриват прекрасни гледки на околните места.

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати