Замъкът Хауърд

12.12.2010
Howard Castle

Замъкът Хауърд (Howard Castle) е един от най-изисканите исторически дворци в цяла Великобритания. Този красив палат е проектиран, построен от фамилия Хауърд , която вече три столетия продължава да живее в изящната постройка. Тук английският церемониален дух не е затихвал никога. До ден днешен в него редовно се устройва и викториански обичай по пиене на следобеден чай с порцеланови чашки, домашно сладко и прясна сметана.

Строителството на този неповторим дворец е започнало в началото на 18 в., около 1701-1703 г., с издигането на източното крило. Той се намира в английското графство Северен Йоркшир, само на около 24 км в северна посока от град Йорк.

Дворецът Хауърд си остава един от най-големите частни домове във Великобритания и в действителност не представлява замък в пълния смисъл на думата. Грандиозната и пищна бароковата архитектура обаче говори други. Голяма част от вътрешните декорации на сградите са изработени от прочутия майстор Джовани Антонио Пелигрини.

Днес замъкът Хауърд е достъпен за туристически посещения и обиколки. Особено атрактивни са колекцията от творби на изобразителното изкуство на Гейнсбъро, Каналето, Холбайн и други прочути художници, които са в състояние да накарат всеки любител на изкуството да занемее.

Докато се разхождате из залите на двореца Хауърд едва ли ще имате чувсто, че се намирате в музей. Невероятната дворцова благородническа атмосфера се допълва от непрестанно горящите камини, привлекателните красиви кристални фруктиери със свежи плодове по масите, както и уникалните вази с големи и отлично аранжирани букети цветя.

Потомственият дворец на графовете Хауърд придоби голяма популярност след снимките на "Завръщане в Брайдсхед" по Ивлин Уо. Героят във филма - Джеръми Айрънс е влюбен в бароковата постройка, което е напълно разбираемо.

4.3
Общо гласували: 7
5 4
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати