Ресторант Бруклин Айскрийм Фактъри

31.10.2012
Ресторант Бруклим айс крийм фактъри

Ресторант Бруклин Айскрийм Фактъри (Brooklyn Ice Cream Factory) е един от най-престижните ресторанти в Ню Йорк. Там се предлагат едни от най-вкусните сладоледи в САЩ. Те се приготвят в лимитирани количества само на две места - в първия ресторант с това име, който се намира на ъгъла на Уотър Стрийт (Water Street ) и във втория, който се намира на Манхатън Авеню (Manhattan Avenue) и е бил отворен през 2007 година, след като търсенето на невероятния сладолед надвишило предлагането.

Въпреки високото качество на продуктите, ресторантите продължават да предлагат на клиентите си сладоледи на изключително атрактивни цени. В заведенията от веригата се предлага всичко, свързано със сладоледа – от класическия сладолед, до млечни шейкове, бананови сплитове и невероятни сиропи.

Производителите се гордеят с натуралните съставки, които се използват в производството – например ореховият кленов сироп съдържа само пресни орехи и стопроцентов кленов сироп. Класическите сладоледи, които се предлагат в различни вкусове, се ограничават до натуралните аромативанилия, шоколад, ягоди, праскови, кафе ...

Това не е място, където можете да опитате всички видове сладолед на света, защото се предлагат само няколко вкуса, но високото качество на натуралните продукти е гарантирано. Съставките, които се използват при производството на сладолед, са най-чистите, естествените и съвършените, които изобщо могат да се намерят.

Първият ресторант от веригата е създаден в стара сграда за пожарникарски лодки през двадесетте години на миналия век. Пожарникарите са използвали малки дървени лодки, за да се придвижват бързо до някои локации в града.

Посетителите на ресторанта могат да се наслаждават не само на великолепния вкус на сладоледите, но също така и на страхотна гледка – оттук се виждат Бруклинският мост (Brooklyn Bridge) и Статуята на свободата (Statue of Liberty ). Заведението е стартирало като магазин за сладолед. Още от самото начало тук са се използвали само естествени съставки и сладоледът се е приготвял на място, за да е съвсем пресен за клиентите.

Богатият вкус на сладоледа се дължи на факта, че той се прави както едно време – по старинни рецепти, които обаче са подобрени, за да отговарят и на съвременния вкус, без от това да губят очарованието си. В сладоледа не се добавят абсолютно никакви консерванти.

Според ценителите на сладоледа този в Бруклин Айскрийм Фактъри е като истински лек леден крем, който се разтапя в устата и оставя невероятно усещане не само за небцето, но и за душата. Порциите, които се сервират в ресторанта, са не само вкусни, но и големи – достатъчни, за да задоволят апетита и на най-претенциозния клиент. Елитни ресторанти в Ню Йорк използват сладоледа, който се прави в Brooklyn Ice Cream Factory, за да приготвят своите десерти и шейкове.

През 2006 година двадесетгодишният студент от Чикаго Патрик Бертолети (Patrick Bertoletti) поставил осемминутен рекорд по ядене на сладолед в Бруклин Айскрийм Фактъри, като изял за това време 1.75 галона ванилов сладолед и спечелил наградата от две хиляди долара.

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати