Гардаленд

20.12.2012
Гардаленд

Гардаленд (Gardaland) е третият по популярност развлекателен парк в Европа. Той е построен на източния бряг на езерото Гарда (Garda) в Италия (Italy). Паркът е отворил врати през 1975 година и постепенно се е разширявал и е привличал все повече местни жители и туристи. Всяка година паркът Гардаленд се посещава от милиони хора. Паркът Гардаленд е най-големият увеселителен парк в цяла Италия.

Паркът е разположен в центъра на северната част на страната. В парка Гардаленд семейства с деца и хора от различни възрасти могат да прекарат наистина великолепен ден, изпълнен с чудесни преживявания. Паркът Гардаленд се намира в Кастелнуово (Castelnuovo), на няколко километра от Верона (Verona). Заради близостта на парка Гардаленд до езерото Гарда посетителите на развлекателния парк имат възможността и да наемат лодка, за да плават по езерото с красиви лодки.

Паркът Гардаленд привлича много посетители и заради факта, че могат да доведат домашните си любимци. Кучетата трябва да са на повод, а ако са по-едри – и с намордник. Те не могат да влизат в ресторанти и да се качват върху атракционите.

Има дори атракциони, които могат да бъдат успешно използвани от посетители с увреждания – те са отбелязани със специални обозначения. Специални препоръки от служителите на парка ще получат и бременните жени, които искат да се насладят на някоя от атракциите. Някои от атракционите са подходящи само за лица, които са достатъчно високи – имат се предвид деца, достигнали определена възраст. Има и обозначения за атракциони, които са противопоказани за хора със сърдечни заболявания.

Паркът Гардаленд е разделен на три тематични зони. Екстремните атракциони са събрани в зоната Адреналин. Една от любимите на посетителите атракции е Раптор (Raptor) – скоростно влакче във формата на динозавър. Синьото торнадо е атракцион, който е само за любители на екстремните скорости.

Развлекателен парк Гардаленд

Атракционът с наименование Магическата къща позволява на гостите на парка да видят света по нов начин, а Магическата планина е място, което е само за любители на скоростни влакчета, които се изкачват на високо и правят спиращи дъха лупинги. Сред атракционите на зоната Адреналин са също така Мамут (Mammut) и Секвоя приключението, както и страхотното Четириизмерно приключение.

Зоната с повече спокойствие е зоната Приключение. Там могат да се посетят четири атракциона – Ледена епоха, Корсари (I Corsari), Рамзес (Ramses) и Джангъл Рапидс (Jungle Rapids).

За най-малките е подходяща зоната Фантазия, където те могат на воля да играят цял ден и да посетят подходящите за тях атракциони – Бебешко кану (Baby canoe), Бейби Корсаро (Baby Corsaro), Питър Пан (Peter Pan), Летящия остров (Flying Island) и други интересни за малчуганите атракции.

На територията на парка Гардаленд има също така и хотел, за да могат гостите да се насладят по-дълго време на чудесното прекарване в парка. Тук също така има и аквариум с великолепни представители на морския свят. Посетителите винаги са очаровани от гледката на невероятните морски лъвове и на морските кончета.

4
Общо 7 гласували
5 2
4 3
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати