Космически център Джонсън

17.05.2013

Космическият център Джонсън (Johnson) носи името на Линдън Б. Джонсън (Lyndon B. Johnson). Това е национален център за тренировки, контрол на полетите, както и за изследователска работа.

Космическият център Джонсън се намира в Хюстън, Тексас (Houston, Texas). Той се простира върху площ от 1620 акра и в него се подготвят астронавти както от САЩ, така и от други държави. Космическият център Джонсън е бил изграден през 1961 година, а през 1963 година е отворил врати. Той е един от важните центрове на НАСА (NASA).

Космическият център Джонсън се намира върху земя, която е принадлежала на университета Райс (Rice) и е била дарена, за да бъде построен върху нея център за проучване и развитие на космическите полети. Десет години след като е отворил врати, космическият център е получил името на американския президент Линдън Б. Джонсън, който е бил от Тексас.

В космическия център Джонсън се провеждат разработки на космически кораби и се обучават астронавти, правят се подготовки за космически полети. В център Джонсън се осъществява контрол на космическите полети. Космическият център Джонсън представлява комплекс от сто сгради.

Космическият център Джонсън

Посетителите на космическия център Джонсън могат да видят интересни експонати, които се намират в музея на центъра. Тук може да се видят екипировки на астронавти и да се разберат интересни подробности за изследователите на космическото пространство. Туристите могат да видят както съвременния център за управление на полети, така и новият комплекс Сатурн V (Saturn V) в ракетния парк.

В космическия център Джонсън се разработва програма за методи за намаляване на гравитацията, както и много образователни програми. Туристите, които посещават центъра, научават много интересни подробности от миналото и настоящето на проучването на Космоса от американците, както и за бъдещите проекти, свързани с Космоса.

Космическият център Джонсън е бил посещаван от американските президенти през годините. В него са организирани много тържествени церемонии.

През 2007 година космическият център Джонсън става обект на престъпление. В сграда 44 е взет заложник, един от служителите бил убит, а друг ранен. След като заложникът е държан три часа, накрая похитителят се самоубил.

През 2008 година много от сградите в космическия център били повредени от урагана Айк (Ike).

В космическия център Джонсън работят над 13 000 души. Всеки от астронавтите на НАСА, както и чуждестранните изследователи на Космоса, провеждат тренировките си в този космически център. В центъра има симулатор на гравитацията, има също така и симулатор на виртуалната реалност, както и много други приспособления за тренировки, които да подготвят астронавтите за космическите им пътешествия.

Туристите могат да посетят специалната зала, където да изпитат усещанията на астронавтите, като се насладят на невероятно пътешествия с използването на най-нови технологии. Галерията на астронавтите е място, където може да се видят най-страхотните космонавтски костюми.

В космическия център Джонсън може да се види също така галерията на космическите кораби, както и много други интересни колекции от предмети, свързани с пътешествията в Космоса.

4.8
Общо 4 гласували
5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати