Остров Ла Палма

19.03.2013
Ла Палма

Остров Ла Палма (La Palma) е най-зеленият от красивите Канарски острови. Той е относително малък и има почти непокътната растителност, за разлика от Фуертевентура и Лансароте. Тук преобладаващи са боровите гори, които придават неустоим чар на острова. Местното население се занимава с отглеждане на банани, грозде, картофи и маслини.

Освен със своите неописуемо красиви плажове, остров Ла Палма е известен и с това, че тук се намира най-големият катер в света. Със своя диаметър от 9 км. и дълбочина до 1800 м. Калдера дел Табуриенте е наистина внушителна гледка, заради която си струва още отсега да планирате вашето пътуване. Неслучайно той и околностите му са обявени за национален резерват, носещ същото име. Благодарение на своята природна надареност Ла Палма е обявен за Биосферен резерват на ЮНЕСКО през 2002 г.

Ла Палма Нощем

Остров Ла Палма се отличава от останалите Канарски острови с невероятните природни пейзажи, които се откриват на фона на буйна и гъста растителност. Има превъзходни плажове, а водата е кристално чиста. Тук даже и нежелаещите да се къпят в морето могат да се забавляват, тъй като островът предлага достатъчно атракции. Спокойно можете да си отдъхнете на красивите плажове, да се разходите до националния парк, да видите най-големият катер в света, да разгледате местните забележителности и да опознаете тукашните обичаи.

Освен че е най-богатият на растения, островът има и най-големият резервоар за сладка вода сред останалите канарски острови. Ла Палма се издига на един висок около 4000 м. цокъл, а своята поява дължи на подводни вулканични изригвания.

На най-високата точка в Ла Палма, връх Роке де лос Мучачос, се намира най-мащабната астрофизическа обсерватория на цялото Северно полукълбо. Някои учени смятат даже, че канарският остров е най-високият на цялата планета.

Ла Палма Улица

Столицата наЛа Палма е Сан Мигел де Ла Палма, кръстена на старото име на острова. Навремето тя е била важен пристанищен център, а днес привлича посетители от цял свят с непокътнатия си крайбрежен квартал, в който са разположени много ренесансови сгради и живописни къщи. Сред архитектурните забележителности на столицата са площада Пласа Санто Доминго, църквата Ел Салвадор, която датира от 1503 г. и съдържа истински шедьоври на готическа дърворезба, както и кметството от 1569 г, построено в стил италиански ренесанс.

Остров Ла Палма е подходящ за по-спокойна почивка. Тук животът тече кротко, няма бързане за никъде. Местното население се занимава предимно със селски туризъм и растениевъдство. Островът е идеален за двойки, дошли да прекарат тук няколко дни, изпълнени с романтика.

Сред зеленината на Ла Палма са разположени два курорта - Пуерто Наос, който се намира на запад и е с необичайно черен фин пясък, и Лос Канхахос, който се е разпрострял на изток.

Със своята красива природа и исторически забележителности, остров Ла Палма попада в числото на най-елитните световни курорти. Тук цари вечно лято и даже и през зимата температурата не пада под 22 градуса по Целзий. Препоръчва се да се избягват най-горещите летни месеци.

4.3
Общо 3 гласували
5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати