Мелбърн

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
2k
Река Яра на Мелбърн

Град Мелбърн (Melbourne) се намира в най-южната точка на континенталната част на Австралийския континент. Мелбърн е главен и най-голям град на австралийския щат Виктория. Веднага след столицата Сидни, Мелбърн е най-голямото населено място в страната. Около 70 000 души живеят само в централната част на Мелбърн, а заедно с предградията броят на населението нараства на близо 4 000 000 души. Мелбърн е разположен на Порт Филип Бей, а през града преминава течението на река Яра.

От 1901 до 1927 година Мелбърн е столица на Австралия, а днес той е модерен, космополитен град, който се счита за едно от най-добрите места за живот на континента. Жителите на града имат висок жизнен стандарт, като цялостната градска атмосфера в Мелбърн се отличава със спокойствие и ниски нива на риск. Известен още като лобното място на викторианците (около 70% от тях живеят в Мелбърн), градът на няколко пъти е класиран като най-приятното и добро място за живот в цял свят. През 2002, 2003 и 2004 година Мелбърн оглавява престижната класация.

Мнозина описват Мелбърн като културната столица на Австралия и като нейния пазарен град. Освен множеството театри и галерии, туристите в Мелбърн имат възможност да се насладят на невероятно красива природа, доста паркове и защитени територии, да се отдадат на приятни удоволствия и забавления с модерен привкус в централните градски части. Нестихващ нощен живот, първокласна кухня, отлични условия и възможности за туризъм и забавления са отличителните белези на Мелбърн през цялото време на годината. Самият климат в тукашната географска ширина често поднася доста изненади.

Мелбърн

Мелбърн има славата на търговската столица на Австралия, защото е дом на много млади дизайнери на дрехи със световни амбиции. Модните магазини, ателиета и бутици са разпръснати из главните улици или базарите, като най-добрите малки магазини на Мелбърн са разположени по-далеч от централната зона в малки улички. По отношение на наличието на кафенета и ресторанти, качествена инфраструктура, възможности за пазаруване, наличие на културни и спортни мероприятия, Мелбърн е най-комфортния град за живеене за 2006 година.

В централната бизнес област на Мелбърн има над 400 ресторанта и заведениея за хранене, което поставя туристите пред нелекия избор в кое от всичките приятни и първокласни места да прекарат обяда или пък вечерята си. Нощният живот в Мелбърн има подчертано джазов привкус. Също безброй барове и клубове, предлагащи на посетителите си жива музика, слагат основен акцент във вариантите на забавление в Мелбърн.

Melbourne

Разхождайки се из улиците на втория най-голям австралийски град няма как да пропуснете да влезете в някоя сладкарница, които тук са почти на всяка крачка. В действителност тези шоколадови ателиета предлагат повече от обикновени сладки изкушения – повечето от тях примамват с невероятните си шедьоври на шоколадовото изкуство и сладкарството, ръчно изработени деликатеси и кремове.

Няма как да не посетите и плажната ивица на Мелбърн. Едно от крайбрежните предградия на града е St Kilda. От него се открива красива гледка към пристанището Philip Bay на Мелбърн. Също тук може да посетите интересен занаятчийски пазар, предлагащ всякакви екзотични и конвенционални стоки. На самия бряг се намират историческите морски бани St Kilda, построени през 1850 година.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
510
44
34
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
selinagomez1920
selinagomez1920
27.12.2016 00:27
Ето няма да съм първата която ти го казва не се захващай постоянно после все ще те тормози мисълта къде е с кого е държи ли на теб нищо от това не заслужаваш
0
0