Градове

Градове

Онлайн пътеводител на градовете по света. Снимки и информация за най-красивите градове по света. Най-големите, най-скъпите и най-красивите градове по света.
ЧернобилЧернобил
26 Април
Нина 2
ФлоридаФлорида
03 Февр.
Елица Христова
РотердамРотердам
20 Ноем.
Петьо Любомиров
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
РейкявикРейкявик
09 Ноем.
Името на исландската столица Рейкявик идва от старонорвежки и означава залива с парата. Легендата разказва, че то е дадено от първия заселник на острова викингския вожд Инголфур Арнарсон, който през 874 година се заселва на острова.
Монте АлбанМонте Албан
17 Юни
Древният град Монте Албан в Мексико определено е бил една от най-значимите столици в предколумбовата епоха. Монте Албан е комплекс от религиозни храмове, дворци и подземни гробници, служили главно за извършване на ритуали, събрания и празненства.
ТосканаТоскана
17 Юни
За красотата на Тоскана се носят легенди, а всеки, който е посетил приказното кътче на Италия, мечтае да се върне отново някой ден.
СардинияСардиния
16 Април
По традиция остров Сардиния всяко лято посреща едни от най-богатите хора в света. Това райско кътче е вторият по големина остров в Средиземно море, но по нищо не отстъпва на Сицилия.
ФюсенФюсен
25 Септ.
Фюсен може да се похвали с исторически интерес от страна на туристите. Фюсен се намира до някои от най-популярните замъци в южната част на Германия. Фюсен е отправна точка за красивия замък Нойшванщайн
БрайтънБрайтън
22 Август
Брайтън е английско градче, разположено на брега на Ламанша, графство Източен Съсекс. През летните месеци е препълнено с туристи, плажуващи по каменистия бряг и спокойно може да се нарече малкият Лондон.
Девънпорт, ТасманияДевънпорт, Тасмания
30 Април
Всяка година австралийският град Девънпорт привлича милиони туристи. Девънпорт е третият най-голям град на остров Тасмания и се явява неговият основен вход и изход към останалия свят.
Паданг ПанджангПаданг Панджанг
15 Април
Паданг Панджанг е живописен град, намиращ се в прохладните планини в западната част на остров Суматра. Името Паданг Панджанг, преведено от индонезийски, означава дълго поле. От 2008 г.
СелмаСелма
01 Септ.
Селма (Selma) е по-скоро неизвестна, отколкото известна туристическа дестинация. Но град Селма е свързан с две значими исторически събития, случили се през втората половина на 19 и 20 в. Селма е сгушен в сърцето на Алабама
ЛорънсЛорънс
01 Септ.
Един от по-неизвестните американски градове е Лорънс. Лорънс е основан през 1854 г. от поддръжници на премахването на робството. За посещение на Лорънс е добре да избирате по-топлите месеци от края на пролетта до началото на есента.
Ред ЛоджРед Лодж
01 Септ.
Едно от най-предпочитаните места за отдих в САЩ е Ред Лодж (Red Lodge), разположен в сърцето на щата Монтана. Ред Лодж е известен ски курорт. През последните години през лятото в Ред Лодж се събират почитателите на Харли Дейвидсън
Остров ГалвестънОстров Галвестън
26 Юни
През 19 век остров Галвестън е бил считан за Кралицата на заливите. Остров Гълвестър се намира в щата Тексас. На 8 септември 1900 г. опустошителен ураган преминава през Галвестън, отнемайки над 6000 живота.
ВейлВейл
25 Март
Зимните спортове в САЩ са запазена марка на Вейл. Вейл е малък град в окръг Игъл, щата Колорадо, САЩ, който е населяван от по-малко от 5000 души. Вейл се намира на 2 445 м надморска височина и е може би най-известния ски център в Америка.
ДурангоДуранго
25 Март
Дуранго е сред по-неизвестните американски градове, които съвсем напразно са избягвани от туристите. Дуранго е разположен в подножието на Скалистите планини, част е от щат Колорадо. Дуранго наистина изглежда като излезнал от някой уестърн.
РозуелРозуел
22 Март
Розуел в Ню Мексико е административен център на окръг Чавес. Розуел е познат в цял свят, като мястото, на което са кацнали извънземни. Розуел има население от 45 00 души
ДулутДулут
18 Март
Американският град Дулут е разположен в Минесота. Дулут е най-голямото в света пристанище, разположено в сладка вода. Дулут е един от най-приятните, чисти и спокойни градове в САЩ
Дейтона БийчДейтона Бийч
16 Март
1
Дейтона Бийч е красив град в САЩ. Дейтона Бийч е известен в провеждането на атомобилните състезания НАСКАР. Дейтона Бийч се намира в североизточна посока от Орландо и южно от Джаксънвил, щат Флорида.