Заливи

Заливи

Онлайн пътеводител на най-красивите заливи по света. Всички заливи на едно място. Снимки и туристическа информация на най-големите заливи . Заливи , реки, езера и водопади.
Плая де ГалпиюриПлая де Галпиюри
12 Ноем.
Петьо Любомиров
Мексиканския заливМексиканския залив
03 Юни
Надежда Недева
ГайрангерфьордГайрангерфьорд
29 Май
Надежда Недева
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Заливът на акулитеЗаливът на акулите
08 Март
Заливът на акулите се намира в Австралия и е с население около хиляда души. Заливът на акулите е открит от европейците през 1616 година.
Персийския заливПерсийския залив
14 Дек.
Персийският залив е продължение на Индийския океан и е дълъг 989 километра. Персийският залив покрива площ от над 250 000 кв. км и е с дълбочина 50-90 м. Островите на Персийския залив са различни, точно както и бреговете му.
Пристанището на Рио де ЖанейроПристанището на Рио де Жанейро
19 Септ.
Пристанището на Рио де Жанейро е едно от чудесата на света. Пристанището на Рио де Жанейро впечатлява с размерите и красотата си. Пристанището на Рио де Жанейро се намира в залива Гуанабара
Заливът ОсакаЗаливът Осака
17 Септ.
Заливът Осака се намира в западната чат на Япония. Заливът Осака е отделен от Тихия океан от канала Кии. Заливът Осака е уникална смесица от човешки и природни творения.
Заливът на ВъзкресениетоЗаливът на Възкресението
15 Окт.
Заливът на Възкресението (Ressurection Bay) се намира в Аляска. В залива на Възкресението се срещат лосове, гризлита и черни мечки.
Заливът ГолуейЗаливът Голуей
12 Ноем.
Заливът Голуей представлява обширна вдлъбнатина в сушата в Ирландия. Самият Голуей е разположен между едноименното графство в провинция Коначт на север и до карстовия район Бурен в графство Клеър.
Заливът МанадоЗаливът Манадо
16 Април
Разположен край индонезийския град Манадо, едноименният залив (Bay of Manado) е същински природен къс от рая, който предлага уникални плажове, красиви коралови рифове и тропическа екзотика.
Заливът Панг НгаЗаливът Панг Нга
30 Март
Заливът Панг Нга (Phang Nga) е разположен в едноименната провинция на Тайланд. Панг Нга е наистина изключително красива местност, която си заслужава да посетите при възможност.
Ле Каланк (Calanques)Ле Каланк (Calanques)
20 Януари
Ле Каланк (Calanques) е част от френската брегова ивица, която е известна още като фиордите на Средиземно море. Най-хубавите образувания могат да се видят между Каси и Марсилия.
Заливът Ха Лонг (Halong Bay)Заливът Ха Лонг (Halong Bay)
20 Януари
Заливът Ха Лонг е невероятно красива природна местност, намираща се във Виетнам. Освен това Ха Лонг е единодушно приет в листата с 33-те най-красиви заливи. Ха Лонг е сред чудесата на света.
Заливът Уайн ГласЗаливът Уайн Глас
29 Ноем.
Заливът Уайн Глас (Wine Glass Bay) е една от най-красивите крайбрежни местности на Тасмания. Уайн Глас е разположен край скалистия полуостров Фрейсинет (Freycinet).
Кейп Реинга - Заливът на духоветеКейп Реинга - Заливът на духовете
29 Ноем.
Заливът на духовете Кейп Реинга (Cape Reinga) представлява уединена, но доста интригуваща местност, която е част от крайбрежието на Нова Зеландия.
Заливът МилфордЗаливът Милфорд
29 Ноем.
Заливът Милфорд (Milford Bay) е дива природна област впечатляваща с планинските си маршрути сред красиви водопади, фиорди, езера и величествени хълмове, покрити с планини в Нова Зеландия.