Тампа

Новак
122
Тампа

Тампа (Tampa) е един от най-популярните градове в щата Флорида (Florida). Разположен е на западното крайбрежие.

Мнозина считат, че Тампа е световна топ дистаниция, която може да се сравнява с градове от ранга на Кьолн, Осака и Финикс (Phoenix). Именно в Тампа посетителите могат да усетят целия блясък на Флорида.

Тампа

Извън кристалните води и слънчевите дни по плажовете, можете да запълните времето си с интересна обиколка на забележителностите на Тампа. Един от архитектурните символи на града е сградата на Тампа Бей Хотел, построен през далечната 1891 г. в екзотичния мавритански-ренесансов стил. Постройката е дълга близо половин километър, в нея се помещават над 500 стаи. През годините еклектичната постройка е служела за военно укрепление, както и за база на Университетът Тампа.

Архитектурата на крайбрежния град е сполучлива смесица от много стилове. Мавритански, арт деко и пост-модернизъм успешно съчетават своите детайли и създават интересния градски пейзаж.

Пример за пост-модернизъм откриваме в една от забележителностите на грда – Музеят на изкуствата. Той се намира на брега на реката Хилзбъро (Hillsborough River). Богатата колекция на музея се състои от древно гръцки и римски антики, над 2 000 оригинални фотографии, скулптори и картини.

Тампа, Флорида

Театърът Тампа също е невероятно място за посещение и развлечение. Там можете да се насладите на много документални филми. Архитектурата на сградата е решена в стил арт деко.

В централната част на града са съсредоточени величествените небостъргачи на Тампа. Крайбрежният град е прочут със своето високо строителство. Във Флорида единствено Маями може да се съревновава с небостъргачите на Тампа. На 176-метра височина се издига най-високата постройка в града - 100 North Tampa.

На север от центъра на града се намират изворите Sulphur Springs и високата 65 метра водна кула Sulphur Springs Water Tower, която се счита за една от забележителностите на града.

В центъра на Тампа се намира един от най-добрите аквариуми в САЩ – Флорида Аквариум. Плуване с риби, игра с пингвини и делфини са само част от уникалните забавления, които Аквариумът предлага. Комплексът работи всеки ден от 9.30 до 17 ч. Билетите за достъп струват между 15.25 и 19.75 долара.

Има една местност, намираща се в близост до популярния залив Тампа (Tampa Bay), която по уникален начин пресъздава Африка и нейния пъстър свят. Става дума за комплексът Busch Gardens. Природният парк предлага страхотни изживявания на своите посетители. Близък достъп до невероятни животни, сафари, скоростно влакче, сценично шоу и много други атракции от световна величина забавляват гостите на Busch Gardens.

Веднъж посетили Тампа няма как да не се разходите по Channelside. По продължението на популярната улица можете да се отдадете на пазаруване, хапване или забавления.

Централната част на Тампа

Сред най-посещаваните квартали в Тампа е Ybor City, където нощният живот никога не спира. Там ще откриете много барове и денс клубове, заведения с жива музика, ресторанти с разнообразни менюта.

Днес мястото се разпознава най-вече като място за забавление, но през годините Ybor City е имал важна роля за развитието на Тампа. Създадена през 1886 година, навремето местността се е считала за цигарената столица на света. Там са се заселвали общности от Куба, Испания и Италия.

Около Тампа се намира и Hillsborough River State Park, където имате възможност освен да релаксирате пълноценно и да се впуснете в редица приключения като риболов, кану-каяк, пикник или по-дълго къмпингуване.

Населението на Тампа е приблизително 336 хиляди души. Тампа е основан през 20-те години на XIX век. Първите заселници са се установили на мястото, където днес се намира Tampa Convention Center. Постройката е издигната там, където се е издигало военното укрепление Fort Brooke. В съвременна Тампа историческият център е наситен с много барове и места за забавление. От там се открива и страхотна гледка към града.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
52
43
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати