Остров Мавриций

Нина 2Нина 2
Новак
748
Остров Мавриций

Остров Мавриций (Mauritius) се намира в Индийския океан и е известен като Република Мавриций. Остров Мавриций се намира на около две хиляди километра от Африка. Столицата на острова е Порт Луис (Port Louis). На остров Мавриций живеят над 1 287 000 души. Той се смята за една от най-гъсто населените части на планетата.

Остров Мавриций е мечтана дестинация за любителите на екзотиката. Тук температурата се задържа на около 23 градуса през зимата и над 30 градуса през лятото.

Островът е открит сравнително неотдавна – в началото на шестнадесети век. Той бил открит от португалски (Portuguese) изследователи. Островът е известен с факта, че е бил единственото място, на което е могла да бъде открита древната птица додо (dodo), преди да изчезне окончателно от лицето на планетата.

През осемнадесети век островът се превърнал във френска колония, а стотина години по-късно станал английска колония. През 1968 година островът станал с независим статут на кралство, а през 1992 година – на република.

Къщи на остров Мавриций

Почивка на остров Мавриций е лукс само за избрани. Властите на острова не са си поставяли за цел да популяризират курорта сред широките маси, тъй като на остров Мавриций се предлага само ексклузивна почивка в ултралуксозни хотели.

Нови хотели на остров Мавриций не се строят, а само се подобряват вече съществуващите, и се създават нови изненади за гостите. Заради високото качество на обслужване островът е известен като петзведният рай.

Климатът на острова е една от най-притегателните за туристите причини да почиват тук. Климатът е морски тропически – влажно лято от ноември до април и суха зима от май до октомври. Предпочитаното време за почивка от повечето туристи е от април до юни или от септември до края на ноември.

Основно богатство на остров Мавриций е изумително красивата му природа. Туристите често се разхождат в открито море, за да й се насладят изцяло. Има специален парк на остров Мавриций, където могат да се видят гигантски костенурки, екзотични видове хамелеони и гигантски крокодили.

Плаж на остров Мавриций

В южната част на остров Мавриций може да се види фабрика за чай и да се наблюдава отблизо производството на елитни сортове чай. Източното крайбрежие изобилства с красиви водопади. Риболовът на остров Мавриций е незабравимо преживяване.

Рибата се лови в открито море от яхта и докато туристите търсят улов, могат да разгледат интересни морски видове като риба-чук, риба тон и баракуда. Много от туристите наостров Мавриций се гмуркат, за да разгледат великолепието на морското дъно.

Дори през зимата на остров Мавриций е прекрасно и е чудесно време за сърфиране. Остров Мавриций е от вулканичен произход и предлага на туристите великолепната гледка на кристални лагуни. Остров Мавриций има заслужената слава на един от най-добрите плажни курорти на планетата.

На остров Мавриций има изключително изобилие от различни култури и религии. Населението се състои от креолци (Creole), мюсюлмани (Muslims), китайци (Chinese), европейци (Europeans). Креолският и френският (French) са основните езици, употребявани на острова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати