Куинсланд

Куинсланд

Куинсланд е вторият по големина щат в Австралия и с право е считан за най-красивото и екзотично кътче на този континент. Той е посещаван от множество туристи заради девствената си природа и богато биологично разнообразие. На изток щатът има широк излаз към Коралово море и Тихия океан.

Тук често идват любителите на подводните спортове, защото могат да се запознаят с много морски животни и растения, които се срещат изключително рядко на други места. В близост се намира и Големият бариерен риф, а насред него е остров Уитсъндей Айлънд, който е най-популярен сред туристите.

Куинсланд е подходящо място за хора от всички възрастови групи. Ако имате семейство и деца тук ще откриете голямо разнообразие от лунапаркове, които са достъпни за всеки джоб. За четиричленно семейство няма да заплатите повече от 20 евро, а ще доставите радост не само на децата си, но и на Вас.

Друг вариант са организираните сафарита, които се провеждат в парковете и резерватите. На тях ще се натъкнете на най-разнообразни животни и на емблематичното за цяла Австралия кенгуру, което ако имате късмет може да доближи само на няколко крачки от Вас.

Град Куинсланд

Ако сте почитатели на природата, този австралийски щат няма да Ви накара да скучаете. Тук има множество резервати, предлагащи уникална флора и фауна, голяма част от която можете да срещнете само в Куинсланд. Дивата природа ще е навсякъде около Вас, затова няма да е необходимо да изминавате стотици километри в търсене на тайнствени места и непокътнати от човешката ръка кътчета.

Куинсланд няма да разочарова и почитателите на лукса, защото разполага с достатъчно тузарски курорти, на които често плажуват известни личности и филмови знаменитости. Атракции тук също не липсват, но цените са малко по-високи.

Ако нямате деца, тук е прекрасното място да преоткриете удоволствието от покачването на адреналина и екстремните преживявания. Освен че ще можете да наблюдавате животните в естествената им среда, ще можете да се повозите на парапланер, балон, въртолет или самолет. Така обиколката Ви из Куинсланд ще е най-вълнуваща и за кратко време ще можете да обгърнете с поглед повечето забележителности. Ще се натъкнете на величествени водопади, красиви езера и обширни тревисти местности.

Куинсланд предлага много забележителности не само по крайбрежието си. Сред най-предпочитаните организирани екскурзии в щата е маршрутът в региона на тропическите гори в северната част на щата. Поради многобройните валежи и постоянно високите температури тук са се създали идеални предпоставки за развиването на уникална буйна растителност, която не може да бъде видяна никъде другаде в Австралия.

Куинсланд, Австралия

Непременно пробвайте и местната кухня, която е смесица между европейската и азиатската и се характеризира с голямо разнообразие от подправки. Сред деликатесите няма как да не се спомене антипастото, което се приготвя от грозде, маслини, сирене, ядки и авокадо. То е сред най-предпочитаните австралийски специалитети и се е превърнало в нещо като символ на Австралия.

Независимо дали ще си поръчате местни или вегетариански ястия, бъдете сигурни, че те ще Ви се усладят, защото тук всичко се приготвя с пресни, а не сушени подправки. Ако можете да си го позволите пробвайте крокодилското месо, което често се поднася с манго и ядки. Разнообразието от риби и морски деликатеси също е огромно.

Разбира се всяка храна трябва да е съпроводена и с нещо за пиене. Задължително пробвайте местните вина, защото Куинсланд е известен лозарски район, който е спечелил немалко награди. На особена популярност се радват шардонето и световноизвестното шираз. Те могат да Ви бъдат сервирани във всяко заведение, но е най-добре да посетите винарните в района, в които ще усетите автентичната атмосфера на този лозарски край.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати