Полинезия

Полинезия

Полинезия е огромна група от острови, скътали се надалеч в Южния и централния Тих Океан. Тя е оформена от над 1000 острова, които са разположени под формата на триъгълник, ако се гледат отвисоко. Надали има човек по света, който да не си е мечтал поне веднъж през живота си да попадне на това приказно място. Всеки е чувал за Хавайските острови, за Френска Полинезия и Таити, за островите Кук и много други, но малцина са тези, успели да си позволят такова пътешествие.

Островите от Полинезия са истински рай, но за съжаление са сред най-скъпите туристически дестинации. Това се дължи на факта, че основните туристически пазари, каквито се явяват Европа и Северна Америка, са разположени на огромно разстояние от този магически свят. Тишината и спокойствието, белите плажове, кораловите рифове, кокосовите палми и не на последно място дружелюбното отношение на местното население, са причина мнозина да забравят за огромните разходи, свързани с такова пътешествие, да грабнат куфарите си и веднага да започнат да търсят варианти как да се озоват в това отдалечено и тайнствено райско кътче, разположено дълбоко в океана.

Вариантите за забавления в Полинезия са много. Можете да се разходите с кораб из вълшебните тропически острови и да се запознаете с култура, която от далечни векове е пленявала туристите и гостите на това отдалечено място.

Един от първите европейци, които са стъпили в Полинезия е Капитан Кук.

През 70-те години на 18 в. той се прибира от пътешествието си и разказва на своите сънародници чудесата, които е видял там и невероятната природа, която сякаш е изскочила от приказния свят на детска книжка. Особено популярна дестинация, което не я прави по-евтина, е Френска Полинезия.

Тя е сформирана от пет основни островни групи- Туамоту, острови Гамбие, Тюбуле, Маркизки острови и Таити. Нарича се Френска Полинезия, защото е собственост на Франция. Най-добре е да започнете пътешествието си из нея от Папеете, който е столицата на Таити, най-населеният град. Основна атракция в него е Музея на перлите и пазара на занаятчиите. В южната част на острова пък се намира Музеят "Гоген", в който можете да проследите последния творчески период на великия художник, който е открил тук своето място за вдъхновение.

Френска Полинезия

Ако искате да си отпочивате на спокойствие, можете да посетите Хуахин и Раятея, на които почти няма живот. Обитателите му са много по-малко от тези на Таити, а туристи на практика няма. В село Маева на Хуахин ще видите над 40 свещени храма на племето марае. Раятея пък някога е бил най-важното религиозно средище. На Бора-бора се предлагат разнообразни водни спортове.

Тук можете да се гмуркате с акваланг, да посетите отбранителните укрепления, останали от Втората световна война, да се разходите с платноходка и да се насладите на природата или просто да поплувате. Друга предлагана атракция е плаването с лодки със стъклено дъно, от които можете да се полюбувате на подводния свят.

Почти на всички острови в Полинезия, които са обитавани, има ферми за перли. Струва си да ги посетите, за да видите как се отглеждат и култивират таитянските черни перли. И почти навсякъде има дълги ивици с фин бял пясък, за който само сте гледали по филмите.

Климатът на повечето острови е топъл и влажен и макар че можете да ги посетите по всяко време на годината, най-добри са месеците май, юни и септември, тъй като август и юли се смятат за разгара на туристическия сезон. Има различни начини да разгледате островите, но е добре да си отделите повече време, за да можете да видите възможно най-много места.

Предлагат се различни круизи, които обикалят островите в Полинезия и макар и цените да Ви се сторят доста високи, това пътешествие със сигурност няма да Ви разочарова и ще Ви остави само прекрасни спомени.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
52
41
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати