Крайбрежието от Варна до Несебър представено в туристическа карта

20.04.2010
Крайбрежието от Варна до Несебър представено в туристическа карта

В началото на тази година започна работа по реализирането на една отлична идея, която ще спомогне за развитието на туризма по Черноморието. Създадена е картографска група, която започва теренна работа за създаването на туристическа карта на Източна Стара планина, която ще включва и крайбрежието от Варна до Несебър.

Картата ще представя географската среда, както и културно - исторически паметници. Издаването на тази карта ще спомогне за популяризирането на възможностите за туризъм, както за българските, така и за чуждите турисити.

Община Бяла първа подкрепи издаването на туристическата карта на района. В нея ще бъдат представени общините Бяла, Аврен, Долни чифлик, както и голяма част от Несебър и Поморие. Пълна подкрепа на идеята има и от Спортно-оздравителен комплекс "Камчия".

Картата ще включва и информация за културното и историческо наследство на района, ще отразява и новите археологически разкрития от археолозите на нос Свети Атанас край Бяла. Ще има и дигитална версия на картата и ще отговаря на изискванията на европейските туристи.

4
Общо 4 гласували
5 2
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати