Автентичният вид на Аладжа манастир под заплаха

03.08.2010
Автентичният вид на Аладжа манастир под заплаха

Ръководството на Регионалния исторически музей във Варна изрази становище, че поставянето на спектакли на територията на Аладжа манастир крие рискове за него.

Провален бе спектакълът „Аида”, който трябваше да бъде поставен на сцена в скалния комплекс в рамките на първия по рода си фестивал на изкуствата „Под звездите".

Автентичният вид на комплекса може да бъде нарушен от строителството на метални конструкции, за оформяне на сцена за 900 човека. То противоречи и на Закона за културното наследство.

От музея заявяват, че не са против провеждането на оперния спектакъл, стига то да е съгласувано с институциите, Министерство на културата, парк „Златни пясъци”, Горско стопанство-Варна, нещо, което в случая не било изпълнено.

И още организирането на спектакли на Аладжа манастир, би попречило на изпълнението на договореностите с туристическите фирми, по повод организирането на аудиовизуалния спектакъл „Легенди от Аладжа манастир”.

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
cushty
cushty
03.01.2017 08:01
Преди няколко години бях попаднал в абсолютно същата ситуация в която си и ти.Изневерих в следствие на същите проблеми както и при теб.Но човек като остане сам със себе си,дори и за кратко,колкото и клиширано да звучи че просто с изневярата човек търси това което му е липсвало вкъщи.С момичето с което се виждах си беше паралелна връзка,в един момент осъзнах че това не е любов,просто свикнахме да се виждаме,да ни е супер приятно,различно,много често прекалено хубаво за да е истина.Подсъзнателно човек бърка УВЛЕЧЕНИЕТО С ЛЮБОВТА.Така беше при мен,предполагам и при теб е така.Така осъзнах че момичето на което изневерих,дългогодишната ми връзка,е човека който истински съм обичал.Помисли за себе си,забавлявай се,излизай по често с приятели.Ако имате дете с човека с който си живяла,може би нещата са по сложни,но не и нерешими.Помисли за себе си,и не забравяй ,-----Никой никого не изоставя, просто единият е по-напред, а изоставащият смята, че е зарязан.
0
0
Yussra
Yussra
01.01.2017 23:10
Аз съм точно в твоето положение.
0
0