Дяволското гърло се радва на голям интерес от страна на туристите

29.08.2010
Дяволското гърло се радва на голям интерес от страна на туристите

Все повече туристи посещават Дяволското гърло, това чудно образование на природата. Мястото е добре обезопасено като са предвидени опасности, които крие една такова природно образувание, и са направени специални пътеки, където има стълбища, са поставени парапети.

Въпреки, че плановете на управата предвиждат и още подобрения за безопасно посещение на пещерата от туристите. Ще бъде направена една пътека близко до самите каскади, където е водопадът, тъй като от далече се чува само шума, не се вижда водопадът. Пътеката до водопада ще бъде осветена, което ще направи мястото още по - красиво.

В момента се работи и по осветлението на Дяволското гърло. Но дейностите са спряни за септември поради интереса към пещерата от страна на туристите.

Работещите в пещерата отговарят за безопасноста на туристите до тяхното излизане от пещерата. Повечето от посетителите минават целия преход, но тези които имат страх от височината и не могат да изкачат стълбища, екскурзоводът ги изчаква и ги връща в обратна посока, като излизат от входа, от който са влезнали.

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати