Най-страховитите мостове в света

04.10.2010
Най-страховитите мостове в света

Много смели, а също така и безразсъдни авантюристи търсят своята доза адреналин, като се опитват да преминат по едни от най-страховитите мостове на планетата.

Ярък пример за това е мостът по пътя към националния колумбийски археологически парк Тиерадентро. Дотам има напълно безопасен път, но въпреки това някои любители на силни усещание предпочитат да преминат на мотори по хлъзгавия бамбуков мост, въпреки че едно грешно движение води до смърт в бурната река под моста.

Сред най-страшните мостове в света е мостът на Кралския каньон. Това е на-високият висящ мост в Америка и досега от него са паднали 90 души. Те са приключили живота си във водите на река Арканзас. Той се намира над тесен каньон в щата Колорадо.

Висящият мост Трифт в Швейцария е един от най-дългите и високите пешеходни мостове в Алпите. Построен е през 2004 година за по-бърз достъп на туристите към хижите. Заради съвременните технологии този мост не се люлее много силно, но въпреки това хората вървят по не го с омекнали крака.

Най-страховитите мостове в света

Въженият мост Керик Ред в Северна Ирландия засега не е взел нито една жертва. Доскоро този мост е имал парапет само от едната страна, защото на връщане хората винаги използват лодка, тъй като не искат отново да минават през този ужас. Под моста има река и остри скали, което кара хората да търсят други начини за преминаване от другата страна.

Висящият мост над река Капилано в Канада е построен през 1889 година от кедрови дъски. Те се тресат ужасяващо, когато някой върви по него. През 2011 година мостът ще бъде подновен, а под него ще бъде изграден тунел за по-страхливите.

Мостът Маккинак в щата Мичиган рядко се люлее, защото много рядко някой дръзва да се качи върху него. Най-голям страх по време на прехода през моста предизвиква вятърът, който достига над четиридесет и пет километра в час.

Мостът Пуенте де Оуела в Мексико води към град призрак, като парапетът му е дървен и скърца постоянно. Дървен е само парапетът, всичко останало е сменено с метал.

Маймунските мостове се намират във Виетнам и на всеки му се струва, че единствените, които могат да минат през тях, наистина са маймуните. Мостовете са направени от бамбук и имат парапет само от едната страна.

Но наименованието им всъщност се дължи на маймунската поза, която трябва да заеме тялото ви, за да не паднете в реката. Маймунските мостове се намират по делтата на река Меконг в южен Виетнам.

Висящият мост Хусаини в Пакистан не е за всеки – огромните дупки между дъските, дивото люлеене наляво и надясно прави този мост един от най-ужасните за преминаване в света. Да пресече този мост, под който направо кипи река Хунза, е изключително опасно, а до него висят останките от предишния мост.

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати