4 млн. лева получи Велико Търново за развитие на атракциите си

19.10.2010
4 млн. лева получи Велико Търново за развитие на атракциите си

За развитието на най-големите си атракции Велико Търново получава безвъзмездно сумата от 4, 742 млн. лв. Тя ще бъде вложена в спектакъла “Звук и светлина”, оперния фестивал “Сцена на вековете”, туристическото влакче и мултимедийния център “Царевград Търнов” - музей на восъчните фигури.

Мултимедийният посетителски център “Царевград Търнов” ще е до площадката за наблюдение на спектакъла “Звук и светлина”. Музеят на восъчните фигури ще бъде разположен на площ от 870 кв.м. В него ще се влиза през порта, подобна на тази на Царевец. Ще бъдат експонирани фигури на стражите на крепостта.

След като се мине през отбранителната система на стария град ще се стига до тронната зала, където ще бъде фигурата на цар Иван Асен II, държащ царските инсигнии, заедно с царица Ирина Комнина, патриарха, боляри и пратеник. Тук туристите ще могат да обличат различни костюми и да се връщат назад вав времето.

В голямата зала на мултимедийния център ще бъде представена композицията “Пленяването на император Балдуин”. Фигурите ще показват цар Калоян на кон, а пред него двама войници, които водят пленения латински император.

Проектът трябва да бъде изпълнен за срок от 24 месеца.

4
Общо 3 гласували
5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати