Ще правят нови атракции при пещерата Леденика

28.07.2011
Ще правят нови атракции при пещерата Леденика

Пещерата Леденика край Враца е на път да се превърне в световна атракция след като община Враца спечели проект "Развитие на устойчив туризъм в Община Враца. Леденика - туризъм без сезони". Проектът трябва да бъде реализиран за 24 месеца.

В района около пещерата ще бъде създаден развлекателен парк „Леденика", включващ различни тематични модули. Входният модул е наречен „Ледениче". Това е макет на най-интересния пещерен организъм в Леденика - Светломразец.

В самата пещера ще бъде представен светлинен спектакъл, различен за всяка зала и съчетан със специално подбрана музика. При „Езерото на желанията" ще има прожекции върху воден екран, а при Малката пропаст с музика и звукови ефекти ще се реализира обемно шоу „Вулканът".

По проектът ще бъде изградена и прожекционна зала, където ще се прожектират 3D филми, съпътствани и с усещания за движение и мирис.

Анимационният модул „Приказна алея" ще включва алея с движещи се кукли на познати приказни герои. До входа на пещерата ще се изгради модул „Мама, татко и ние" със спортно-развлекателни съоръжения за деца и техните родители.

По проекта ще се изградят и две екопътеки с туристически маршрути Горно Озирово - Леденика и Враца - Леденика.

5
Общо 3 гласували
5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати