Остров Света Анастасия край Бургас става туристически атракционен комплекс

13.07.2012

Един от символите на Бургас и любимо място за разходки на жителите и гостите на града - Моста ще бъде затворен за ремонт от 1 септември, който ще трябва да приключи до октомври следващата година.

На съоръжението ще бъде положена нова настилка, ще се монтира ново осветление и видеонаблюдение, ще се направи достъп за хора с увреждания. Средства ще бъдат вложени и в обновяване на предмостовото пространство и за озеленяване.

Парите, които ще се изразходват за ремонта на Моста са 1 449 217, 51 лв. Те са осигурени по проект „Културно – историческото наследство на остров Света Анастасия“ и град Бургас – атрактивна и конкурентоспособна туристическа дестинация", който община Бургас спечели.

Остров Света Анастасия край Бургас става туристически атракционен комплекс

Работата на остров „Св. Анастасия“ ще започне по-рано, тъй като в момента той не е активна дестинация и това няма да попречи на туристите.

Островът ще стане цялостен туристически атракционен комплекс с музей, лекарна, ресторант. Също така ще бъдат възстановени част от монашеските килии, ще се ремонти и пристана. Ще се обособят места за почивка.

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати