Планинарски филми представят в Банско

22.10.2012

Международeн фестивал на планинарския филм ще се проведе в Банско от 21 до 25 ноември. На фестивала ще бъдат представени 120 филма от 27 страни.

За фестивала в Банско ще пристигнат световни знаменитости от спортове като алпинизъм, екстремни ски, парапланеризъм, рафтинг, бейз джъмпинг, планинско колоездене.

По време на Банско филмфест зрителите ще могат да видят филмовите портрети на Валтер Бонати, Райнхолд Меснер, Ерар Лоретан.

Ще бъдат представени филмови ленти с уникални постижения, като проникването на французина Серж Авиот в ледникови пещери, околосветски полет на самолет, задвижван изцяло от слънчева енергия.

Планинарски филми представят в Банско

Други филми на фестивала ще представят бита и културата на планинските народи, както и екологичните проблеми на планините по цялата планета.

В рамките на фестивала ще се организира и Планинарска академия, включваща семинари, лекции, срещи, уъркшопове. Ще се направят и фотографски изложби.

Сдружението “Международен фестивал на планинарския филм” ще връчи традиционната си награда “Сърце за хората”. Фестът се организира със съдействието на община Банско.(bansko.net)

4.7
Общо 3 гласували
5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати