Очаква се 10 процентно увеличение на туристите през летния сезон

06.04.2013

Представителите на туристическия бранш по морето очакват 10 процентно увеличение на туристите през настоящия летен сезон. Повод за техния оптимизъм е броя на направените вече предварителни записвания за почивки у нас.

По-голям интерес към страната ни са проявили германци, руснаци, англичани, както и руснаци и скандинавци. На всички туристически форуми страната ни е наблегнала на своите възможности за целогодишен балнео, спа и културен туризъм.

Представени бяха пакети комбиниращи почивки на море, съчетани с екскурзии, спа процедури и атракции във вътрешността на страната. Повишен интерес има и към познавателните турове в района на южното Черноморие.

Очаква се 10 процентно увеличение на туристите през летния сезон

Тук в Странджа планина се предлагат какви ли не атракции, като се започне с фолклорните спектакли, премине се през разходката с лодка по река Велека и преходите по горски пътеки и се завърши със събирането на лековити билки и диви плодове.

Бургас пък ще привлече туристи с различни по теми събития. Такива са Фестивалът на пясъчните фигури, изложбата на златните съкровища в Морското казино и музикалният фестивал Spirit of Burgas.

3
Общо 2 гласували
5 0
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати