Роженският манастир в трескава подготовка за Великден

18.04.2013

По заповед на архиерейския наместник на Сандански отец Георги Сарадинов всички православни храмове на територията на санданската епархия се готвят да посрещнат наближаващия голям религиозен празник.

Роженски манастир

Трескаво почистване на свещените обители, както и на принадлежащите им тревни площи кипи поне от месец на територията на община Сандански. Блестящи от чистота и излъскани до блясък, българските православни храмове се готвят да посрещнат хилядите вярващи, дошли да отбележат Възкресение Христово.

„Няма как. Трябва да посрещаме подобаващо миряните. Хубаво е, че напоследък все повече са чужденците. Най-много обаче са гърците, които са силно вярващи. Идват, палят свещи, молят се, оставят и дарения" обяснява отец Сарадинов.

С всяка изминала година религиозния туризъм на територията на общината набира скорост. Все повече жители на южната на съседка избират Сандански, Мелник, Петрич или Благоевград като предпочитана дестинация за почивка и културен туризъм.

Традиционно на най-голям интерес от страна на туристи и посетители се радва Роженският манастир. Само на 7 километра от Мелник, роженската религиозна обител се смята за едно от най-старите духовни средща на територията на Блъгария.

Уникален със своята архитектура, както и с неповторимите си икони и стенописи, Роженският манастир е като гигантски религиозен магните за хиляди вярващи от страната и чужбина.

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати